Monien mielestä Hostel Sofia on varsin trendikäs ja muutenkin sopiva paikka asua ja olla. No tästä täytyy tietenkin kiittää omaa sisustussuunnittelijaani, joka sattuu myös olemaan äitini. Oman äidin kanssa olen toteuttanut Sofia Hostelin kaikki muutostyöt ja sen takia kaikki ovatkin saaneet ihastella äitini kätten jälkiä. Äitini on Suomen mittakaavassa kuuluisa sisustussuunnittelija, mutta en halua sen enempää tässä kertoa. Muuta kuin tietenkin sen että minulla on maailman ihanin äiti ja olen siitä erityisen ylpeä!

Hostel Sofia on siis ihan tavallinen kerrostaloasunto, keskellä Helsinkiä. Osoite on Aleksanterinkatu 33 ja huoneisto sijaitsee kivasti seitsemänkerroksisen talon viimeisessä kerroksessa, eli kyllä, kyseessä on ns. kattohuoneisto. Monet ovatkin ihmetelleet että miten tämänmoiden helmi voi olla näin keskustassa ja miten asunnosta on kuitenkin saatu niin rauhallinen ja upea? Sitä minäkin joskus mietin.

Kaikkein parasta huoneistossa on kuitenkin se, että siinä on kaksi ulko-ovea ja toinen ovi menee suoraan hostellihuoneena toimivaan huoneeseen. Kolmioksi tilaa on todella runsaasti, sillä yli 100 neliön asunto on aikaisemmin ollut viisi huonetta ja keittiö. Nyt remontin jälkeen muutamia pienempiä huoneita yhdisteltiin ja saatiin todella avara ja tunnelmallinen asunto. Ikkunoita asunnossa on etelään ja länteen, joten aurinko on määräävässä osassa asuntoa koko ajan, jos näin halutaan. Verhojen avulla toki asunnosta saa erittäinkin pimeän ja tuolloin vaikkapa elokuvien katsominen videotykillä onnistuu kyllä.

Ns. Hostellihuone on samaan tapaan sisustettu kuin muutkin huoneet ja tavallaan se on osa kokonaisuutta. Olen varannut tiettyjä viikkoja ja viikonloppuja kalenterista niin että en ota vain hostellihuoneeseen asujia vaan vuokraan koko huoneistoa Airbnb:n kautta. Tämä siksi, että usein olen heinäkuun ja elokuun jossain muualla ja tuolloin haluan että muutkin pääsevät nauttimaan koko asunnosta, maltilliseen hintaan tietenkin.