Monet sohvasurffaajat ihmettelevät usein millainen se Helsinki mahtaa olla. Usein tuolloin laitan heille muutamat Youtube-linkit, joista selviää todella hyvin se mitä itse ajattelen Helsingistä ja minkälaisena sen näen. On totta että isossa kaupungissa on paljon hyvää ja paljon huonoa, mutta asenteen kautta olen ottanut asiat niin että positiiviset asiat nousevat ykköseksi. Olen helsinkiläinen ja helsinkiläisenä tulen myös aina pysymään, ainakin jossain muodossa. Voin hyvin asua jossain muussakin kaupungissa, mutta jos Suomessa asun niin asuinpaikkani tulee aina olemaan Helsinki. Sen jopa voin luvata.

No minkälaisia videoita haluan sitten näyttää Helsingistä? Tässä on yksi hyvä esimerkki erään kaverin kaverin tekemä pätkä Helsingistä. Minun mielestäni se kuvaa kaikki Helsingin hyvät puolet ja osan tietenkin huonojakin puolia, mutta kuten jo mainitsin, niin pääosa näistä positiivisista puolista ovat niitä asioita minkä takia täällä asun ja suosittelen koko paikkakuntaa myös muille.

Monet ovat yllättyneet positiivisesti Helsingistä ja sen kauneudesta. Usein kerron Suomenlinnasta ja kesällähän se on varsin viehättävä paikka. Helsingissä ja lähiseudulla on muitakin upeita paikkoja ja eihän tästä ole esimerkiksi Tallinnaan kuin se parin tunnin laivamatka ja satamatkin sijaitsevat tähän asunnon paikkaan nähden varsin lyhyen matkan päässä. Helsinki on lähes poikkeuksetta ollut sohvasurffaajien ja hostellivieraiden ihastelun kohde. Ja poikkeuksista puheen ollen, sellainen tapahtui kuin eräs kenialainen sohvasurffari tuli keskellä talvea Suomeen. No, eihän se sitten hyvin päättynyt kun pakkasta oli -25 ja lunta tuli taivaan täydeltä. Voin kuvitella sen kulttuurishokin ja mitä nainen on kertonut kokemuksestaan kotimaassa. Nyt olemme myöhemmin keskustelleet aiheesta ja hän on vieraillut luonani myös kesällä ja nyt voimme nauraa koko tapahtumalle.

Eipä se silloin naurattanut ei ja lainasin tälle hieman heikosti matkaan varautuneelle matkaajalle myös lämpimämpiä vaatteita. No, loppu hyvin kaikki hyvin, näinhän se menee. Muitakin mukavia kommelluksia on tietenkin matkan varrelle siunaantunut ja näistä voisi joskus kirjoittaa vaikkapa kirjan. No tosiaan, se täytyy ottaa ihan asialistalle, sillä sen verran paljon olisi muisteltavaa ja kerrottavaa, pääosin ihan positiivisessa mielessä.

Helsinkiä voin suositella kaikille matkailijoille, vastassa on taatusti erilainen Helsinki mitä olit ajatellut. Löytyy kontrastia upeista rannoista aina betonilähiöihin ja muihin vastaaviin, mutta kun on kerran Helsingille menettänyt sydämensä, niin se on sitten menoa se. Oletko sinä menettänyt sydämesi Helsingille? Entä onko muita kaupunkeja joita suorastaan rakastat? Eikö olekin mahtavaa?