sofiaHei kaikille! Monet teistä varmasti tunnistavatkin tämän Hostel Sofia termin, sillä onhan täällä minun luonani yöpynyt jo toista sataa vierasta, peräti 21 eri maasta. Se miksi Hostel Sofia on niin tunnettu johtuu varmasti siitä, että puskaradion kautta saatu tieto on lähestulkoon vain positiivista ja sen kautta uusia asukkaita tulee kalenterin täydeltä.

Olen siis Sofia, 25-vuotias opiskelija ja asun Helsingissä. Asuntonani minulla on kolmio Helsingin keskustassa ja kyllä, olen asunnon omistaja ja olen saanut aikani asunnon perintönä rakkaalta mummoltani. En siis itse ole vuokralla ja näin ollen saan majoittaa sohvallani ketä haluan. Koska asun tällä hetkellä yksin ja asuntoni mahdollistaa hostellimaisen toiminnan, olen majoittanut useita ihmisiä omassa asunnossani. Yövuokra on minimaalinen, sillä ainoa mistä veloitan on puhtaat liinavaatteet ja aamupala jos yöpyjä sellaisen haluaa.

Asunnossani on kaksi ovea ulos ja se mahdollistaa yöpyjien kulkemisen ihan omaan tahtia, minua häiritsemättä. Huone jossa asiakkaat yöpyvät on hieman isompi kuin hotellihuone ja sieltä löytyvät kaikki mahdolliset mukavuudet. No, yöpymispaikaksi sillä hinnalla ja siinä paikalla hintani on kuuleman mukaan aivan liian alhainen, mutta en ole asialla lähtenyt rahastamaan. Pisin vuokralainen minulla on ollut peräti kaksi viikkoa ja yleisin yöpyminen on kaksi yötä. Olen saanut majoittaa kaikkia pohjoismaalaisia ja isoa osaa eurooppalaisia. Ja on yöpymässä ollut myös henkilöitä Japanista ja Kiinasta asti.

Miten varaussysteemi sitten toimii? Facebookissa on olemassa erillinen varauskalenteri, jonka kautta ihmiset voivat katsoa mikä on se vapaa ajankohta, jolloin sopii tulla paikalle. Viikosta keskimäärin viisi iltaa on varattuja ja kaksi on vapaana. Joskus on toki viikkoja jolloin ei ole kuin pari yötä varattuina, mutta on sitten myös viikkoja jotka ovat kaikki varattuja.

Oletko sinä ollut jo Hostel Sofian vieraana? Jos et ole niin varaapa huone itsellesi vaikkapa yöksi niin saat kivan majoitusmahdollisuuden keskellä Helsinkiä ihan minimisummalla. En aio tällä tehdä juurikaan rahaa, mutta haluan olla omalta osaltani mukana sohvasurffauksessa vaikka hieman eri muodossa tätä teenkin. Hostellitoimintani on ihan harrastemaista, mutta en pitäisi sitä minään ihmeenä jos aikanani löytyisin jonkin hotellin johtajistosta tai vaikkapa jopa omistaisin pienen hotellin jossain ihanassa paikassa, vaikkapa Välimeren rannalla. Haaveita pitää kaikilla olla ja niiden toteuttaminen on varsin mukavaa. Aina ne eivät tietenkään toteudu ja silloin kun ne toteutuu niin niistä pitää nauttia.