Monet ovat usein kysyneet että miltä se tuntuu kierrättää opiskeluiden ohella sohvasurffausta ja epävirallista hostellia. Olen aina vastannut tähän niin, että miltä te kuvittelette sen tuntuvan? Olen saanut monesti oikoa vääriä käsityksiä ja erilaisia muita mielipiteitä, jotkut sanovat sen olevan turhan riskialtista ja joidenkin mielestä kyseinen homma ei vaan voi toimia.

oulu

No, tässä teille esimerkkiä ihan viikon ajalta ja aloitetaan maanantaista. Illalla tulee ruotsalainen Nina kahdeksi yöksi vierailulle. Olen ollut Ninan vieraana Göteborgissa ja Nina on ollut useampaan otteeseen Helsingissä ja pitää Hostel Sofiaa omana Helsingin tukikohtanaan. Ja se on tietenkin kiva. Pari päivää menee todella nopeasti ja keskiviikko onkin sitten välipäivä.

Torstaina yöpymään tulee Hans, joka on Itävallasta. Hans on ensikertalainen meikäläisen luona, mutta Hans tulee paikalle vaimon ja pienen lapsen kanssa. Saapa nähdä miten tuo vaikuttaa yöuniin? No, tuskin mitenkään, sillä seinät ovat erikoisvahvisteiset ja ääntä ei sieltä juurikaan tule. Ja tähän maailmaan tuota ääntä piisaa, se on selvä. Hans perheineen tulee pariksi yöksi, joten he lähtevät sitten eteenpäin lauantaina.

Lauantaina tulee sitten vielä suomalainen Tiina Oulusta ja Tiina onkin sitten hostellin puolella kolme yötä. Lauantaina muuten eräs kaverini Jamaikalta tulee vieraakseni sohvalle, joten tekemistä ja kokemista riittää taas tällä viikolla. Hostellin ja epävirallisen sellaisen ylläpitäminen ei mielestäni eroa mistään muusta harrastuksesta sen isommin ja koenkin että se on minulle mukava harrastus. Joku voi käydä joka päivä juoksulenkillä, joku voi käydä joka toinen päivä salilla, minulle harrastus on kuitenkin se että saan olla tekemisissä oman alan kanssa ja mikäli se minusta on kiinni, tulen aina olemaan se joka majoittaa vieraita omalle sohvalle tai vaikkapa sitten omaan huoneeseen. Kun tilaa on muutenkin tarpeeksi, miksei sitä sitten käytä kunnolla hyödyksi?